Sähkölaskussa säästäminen kiinnosti ASSIST-hankkeen energiakahvilassa

 

”En tiennyt, että puhelun tuloksena olin ostanut sähköpalvelun”, kertoi Torsti Ikäinstituutin Kotikulmilla-kerhossa järjestetyssä energiakahvilassa.  Itsenäisesti asuvat ikäihmiset kokoontuvat joka toinen viikko tapaamaan toisiaan, mutta tällä kertaa puhuttiin energian säästämisestä yhdessä ASSIST-hankkeen energiatuutoreiden Sinin ja Roosan kanssa. Kerholaiset jakoivat innokkaasti omia energiansäästövinkkejään esimerkiksi energiatehokkaasta ruuanlaitosta,  mutta myös kokemuksistaan sähkömyyjien kanssa.

Energiakahviloita järjestetään Euroopan Unionin rahoittaman ASSIST-hankkeen tiimoilta, joka on kohta jo kolmen vuoden ajan pyrkinyt tavoittamaan haavoittuvassa asemassa olevia kuluttajia ja auttamaan heitä kotitalouden energiamenojen pienentämisessä. Yksi tällainen ryhmä on pienituloiset ikäihmiset ja vanhukset. Energiakahviloissa käsitellään aiheita, jotka ovat kullekin osallistujaryhmälle kiinnostavia.

"Energiakahvilatoiminnassa ei tueta mitään yksittäistä teknologiaa, tuotantomuotoa tai yritystä, vaan toimimme täysin kuluttajalähtöisesti. Tarkoituksenamme tukea ihmisiä löytämään heille parhaimmin sopivia energian- ja rahansäästötapoja. Joulun alla on keskusteltu vaikkapa kinkun paistamisesta ja tutustuttu Energiaviraston www.sahkonhinta.fi -palveluun, jonka avulla jokainen kansalainen voi helposti kilpailuttaa sähkösopimuksensa", kertoo Sini. Ritva rohkaisi ystäviään kertomalla, miten oli itse soittanut sähkönmyyjälleen ja kysymällä suoraan edullisinta mahdollista sähkösopimusta. Vuodessa sähkölasku oli pienentynyt 52 eurolla, joka voi olla monelle ikäihmiselle jo suuri summa. Ritvan esimerkin innoittamana muutama muukin päätti ryhtyä tutkailemaan omaa sopimustaan kotona tarkemmin.

Kotikulmilla-kerhossa pohdittiin energiankulutusta ja omia mahdollisuuksia sähkön, lämmön ja rahan säästöön

No, mikä sitten olisi paras sähkösopimus? moni kysyi. Vastaus ei ole lainkaan yksinkertainen, sillä parhaan sopimuksen löytämisessä täytyy huomioida kotipaikkakunta, energian kulutusajankohdat, energian kulutuksen suuruusluokka ja omat toiveet. Voisiko ostaa markkinahintaista sähköä, joka on keskimäärin edullisempaa? Minkälaisen yrityksen kanssa haluaa tehdä sopimuksen? Haluaisiko tukea ainoastaan uusiutuvan energian tuotantoa? Omia toiveita on syytä hyvä olla selvitellä, ennen kuin lähtee ottamaan yhteyttä sähköyhtiöihin, samoin omat oikeutensa kuluttajana. Esimerkiksi sen, että solmitun sopimuksen voi myös purkaa kahden viikon sisällä sen solmimisesta. Entä miten toimia, jos kokee tulleensa huijatuksi? On hyvä tietää myös esimerkiksi se, että Internetissä on saatavilla monia sähkötarjousten vertailusivustoja, joista jotkin ovat kaupallisia. Energiaviraston palvelu vertailee eri sähkönmyyjiä puolueettomasti.

Tämän syksyn aikana järjestetään vielä kaksi ASSIST-hankkeen energiakahvilaa 25.11 & 28.11 PKS Nuorisoasunnot ry:n asukkaille.

Seija Mäki ja Sini Numminen.