• Het Project

  ASSIST biedt een tweerichtingsaanpak aan van het probleem: het stimuleren van actieve betrokkenheid van consumenten op de energiemarkt door o.a. energiebesparende gedragsveranderingen te promoten en het beïnvloeden van de beleidsagenda op alle niveaus om problemen op het gebied van energiearmoede aan te pakken.

  Het Project
 • VERWACHTE RESULTATEN

  BELEIDSVOORBEREIDING – inzichten en informatie op maat van beleidsmakers om energie-armoede op de politieke agenda te plaatsen. INVESTERINGEN MOGELIJK MAKEN – die het energiegebruik (en de energiefactuur) van de betrokken burgers verlagen. CAPACITEITEN EN VAARDIGHEDEN OPBOUWEN – door de training van energie-adviseurs (Home Energy Advisors, HEA) in elk land en adviesverlening met behulp van ondersteunende tools.

  VERWACHTE RESULTATEN
 • Consortium

  Het consortium wordt gevormd door 11 partners die nationale stakeholders vertegenwoordigen uit 6 verschillende Europese landen en één partner die een Europees netwerk vertegenwoordigd. De betrokken landen zijn Italië, Spanje, Groot-Brittannië, Polen, België en Finland.

  Consortium

Laatste nieuws

Pilot

De Household Energy Advisors (HEA's)

Door

ASSIST is een Europees marktactiverings- en beleidsoriëntatieproject om energiearmoede aan te pakken en kwetsbare consumenten te ondersteunen. Het project plant om …

Al het nieuws

Onze evenementen

Armoede: een armoedig beleid?

Colloquium n.a.v. Armoede en Sociale Uitsluiting. Jaarboek 2018 USAB, de Universitaire Stichting voor …

2n Catalaans Congres rond Energiearmoede

Het ASSIST-project zal een leidende rol spelen in de tweede editie van het Catalaanse congres over energiearmoede, de …

Eerste vergadering van de ASSIST stuurgroep

De eerste vergadering van de ASSIST stuurgroep vindt plaats bij VVSG ,Paviljoenstraat 9 te 1030 Brussel (nabij het …

Toon alles
Onze partners