• Het Project

  ASSIST biedt een tweerichtingsaanpak aan van het probleem: het stimuleren van actieve betrokkenheid van consumenten op de energiemarkt door o.a. energiebesparende gedragsveranderingen te promoten en het beïnvloeden van de beleidsagenda op alle niveaus om problemen op het gebied van energiearmoede aan te pakken.

  Het Project
 • VERWACHTE RESULTATEN

  BELEIDSVOORBEREIDING – inzichten en informatie op maat van beleidsmakers om energie-armoede op de politieke agenda te plaatsen. INVESTERINGEN MOGELIJK MAKEN – die het energiegebruik (en de energiefactuur) van de betrokken burgers verlagen. CAPACITEITEN EN VAARDIGHEDEN OPBOUWEN – door de training van energie-adviseurs (Home Energy Advisors, HEA) in elk land en adviesverlening met behulp van ondersteunende tools.

  VERWACHTE RESULTATEN
 • Consortium

  Het consortium wordt gevormd door 11 partners die nationale stakeholders vertegenwoordigen uit 6 verschillende Europese landen en één partner die een Europees netwerk vertegenwoordigd. De betrokken landen zijn Italië, Spanje, Groot-Brittannië, Polen, België en Finland.

  Consortium

Laatste nieuws

Al het nieuws

Onze evenementen

Eerste vergadering van de ASSIST stuurgroep

De eerste vergadering van de ASSIST stuurgroep vindt plaats bij VVSG ,Paviljoenstraat 9 te 1030 Brussel (nabij het …

USAB Onderzoeksdag - Armoede, energie en wonen (18 oktober 2017)

Academici van de universiteit Antwerpen presenteren de laatste stand van zaken van het onderzoek dat rond dit thema aan …

Toon alles
Onze partners