• Dank je wel HEA's!

  Dank je wel aan de 44 HEA’s die gedurende meer dan 6 maanden het beste van zichzelf hebben gegeven en meer dan 300 kwetsbare gezinnen bezocht hebben. Dankzij hun advies kon het energieverbruik en de energiefactuur van deze gezinnen verlaagd worden!

  HEA
 • ONZE FACEBOOK PAGINA

  Ga naar onze Facebook pagina en leer onze enthousiaste HEAs kennen. Philip Helewaut en Philippe Allert geven een inkijk in hun werk als vrijwilliger. Bezoek ons en like ons!

  Energietip 8
 • ONS YOUTUBE-KANAAL

  Ga naar ons YouTube-kanaal, waar je heel wat tips terugvindt om het energieverbruik van jouw woning te verlagen en te besparen op jouw energiefactuur.

  ONS YOUTUBE-KANAAL
 • Digitaal platform Home Energy Advisors

  Het digitaal platform van de Home Energy Advisors biedt toegang tot de trainingsmodules met sociale, communicatieve en technische aspecten. De HEA vindt er ook alle documenten terug die hij/zij nodig heeft voor uitvoering en opvolging van de ASSIST-actie.

  Digitaal platform Home Energy Advisors
 • Het Project

  ASSIST biedt een tweerichtingsaanpak aan van het probleem: het stimuleren van actieve betrokkenheid van consumenten op de energiemarkt door o.a. energiebesparende gedragsveranderingen te promoten en het beïnvloeden van de beleidsagenda op alle niveaus om problemen op het gebied van energiearmoede aan te pakken.

  Het Project
 • Verwachte resultaten

  BELEIDSVOORBEREIDING – inzichten en informatie op maat van beleidsmakers om energie-armoede op de politieke agenda te plaatsen. INVESTERINGEN MOGELIJK MAKEN – die het energiegebruik (en de energiefactuur) van de betrokken burgers verlagen. CAPACITEITEN EN VAARDIGHEDEN OPBOUWEN – door de training van energie-adviseurs (Home Energy Advisors, HEA) in elk land en adviesverlening met behulp van ondersteunende tools.

  Verwachte resultaten
 • Consortium

  Het consortium wordt gevormd door 11 partners die nationale stakeholders vertegenwoordigen uit 6 verschillende Europese landen en één partner die een Europees netwerk vertegenwoordigd. De betrokken landen zijn Italië, Spanje, Groot-Brittannië, Polen, België en Finland.

  Consortium

Laatste nieuws

De resultaten van het ASSIST project in beeld

Door Erika Meynaerts

Wil je meer weten over de resultaten van het ASSIST project en de implementatie van het ASSIST model in de verschillende landen, ga dan zeker naar onze playlist op …

Al het nieuws

Onze evenementen

Finale conferentie ASSIST

De finale conferentie van het ASSIST project wordt on line georganiseerd en dit op 9, 10 en 11 juni 2020. Op …

Derde vergadering van de ASSIST stuurgroep

De derde bijeenkomst van de stuurgroep van het ASSIST project vindt plaats op 16 maart. Omwille van de maatregelen …

Uitgesteld! 2 april 2020: slotconferentie ASSIST!

Na drie jaar van harde en succesvolle inspanningen om energiearmoede aan te pakken, nadert het ASSIST-project zijn …

Toon alles
Onze partners